Síterep

Puy St. Vincent Franciaország egyik legkedveltebb és legismertebb síterepe. Északi fekvése miatt meglehetősen hóbiztos, ráadásul a pályák közel 50%-a hóágyúzható, így garantált, hogy bármelyik téli hónapban érkezünk, biztos legyen a síelés öröme. Változatos kék és piros pályák várják a kezdő és középhaladó síelőket, a profik pedig számos fekete pálya közül válogathatnak. A síterep legmagasabb pontjáról, a la Pendide-ről induló pályák igazi kihívást jelentenek a már nagyon gyakorlott, haladó síelők számára. A snowboardosokra is gondoltak a pályarenszer kialakításakor, így egy nagyobb hópark és boardercross pálya áll rendelkezésükre. Síelés után pedig jobbnál jobb lehetőségek közül válogathatunk, megmártózhatunk a kültéri medencékben, van korcsolyapálya, éttermek és szórakozóhelyek szolgáltatásait élvezhetjük.

Magasság: 1400-2750 méter

Sípályák hossza: 75+34 km*

Pályák nehézsége: 28 km kék – 34 km piros – 13 km fekete

Liftek száma: 12 db, ebből 7 db ülős és 5 db húzólift

Extrák: ingyenes éjszakai sízés, korcsolyapálya, hópark, boardercross pálya, elkerített tanuló övezet, pályán kívüli csúszás lehetősége

 

További infók: http://sielok.hu/siterep/puystvincent/

Sítérkép: http://goo.gl/vXu7R9

*Ingyenes síbusszal negyed óra alatt megközelíthető a Pelvoux-i pályarész további 34 km sípályával

 

A hét több napján is lehetőség lesz a környék összesen 1200 km sípályáin síelni. A hét során várhatóan Les2 Alpes, Serre Chevalier és Sestriere és Pelvoux pályáira megyünk át buszokkal. A buszút díja oda-vissza kb. 4-8 euró.

 

 

 

 

Hozzászólás nem engedélyezett.