SkiJAM Open részletes információk

SkiJAM OPEN 2015

Vars – Foret Blanche – Franciaország

2015. január 31.- február 7. (repülővel utazóknak)

2015. január 30. – február 8. (busszal utazóknak)

Kedves SkiJAM OPEN érdeklődő!

 

A történet eleje ismerős, már megszoktad – január végén síelni indulsz az Alpokba – és a kötelező tartozékok is megvannak. Közös vagy egyéni utazás, pénztárcabarát és prémium szállások, bulik, szauna, borkóstoló, pókerverseny…

Igazad van ez a sítáborok 97%-ára igaz, ezt mindenütt megtalálod. De ha vetsz egy pillantást az alábbi extrákra, akkor már egészen más a leányzó fekvése, nemde?

 • Repülős utazás, ha neked kicsit sok(k) a 20 órás buszút
 • Freeride, túrasí okatatások – ezután minden terepen magabiztos leszel és megspórolunk neked minimum 23 nagy esést.
 • Lavinaismereti minitanfolyam (elmélet és gyakorlat) – tudod milyen veszélyek várnak rád a pályán kívül? Őszintén?!

Esti síelés és éjszakai hótalpas túra – ütős izgalmak, ha 6-7 óra síelés után sem bírsz leállni

 

Az alábbiakban a táborral kapcsolatos legfontosabb információkat olvashatjátok. Olvassátok!

1. Részvételi díjak:

 • Buszos utazással alapszálláson: 299  €/fő*
 • Repülős utazással: + 130  €/fő
 • Egyéni utazással: – 50  €/fő

*10 fős Chalet extra szállás: + 10 €

*Extra szállás 8 fővel, ill. prémium szállás +30 €.

*Diákok, cserkészek és akik legalább két SkiJAM-en résztvettek, 10 € kedvezményt kapnak!

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • 6 napos síbérletet 185 km sípályára
 • pályaszállást 1900 m-en 4-10 ágyas apartmanokban
 • utazást (autóbusszal vagy repülővel utazóknak)
 • csak SkiJAM OPEN résztvevők számára szervezett nappali és esti programokat.

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • ellátást
 • idegenforgalmi adót (kb. 7 €/fő/hét)
 • ágynemű használati díjat (kb. 7 €/fő/hét)
 • törölköző használatot (kivéve a prémium szálláson)
 • apartman kauciót, ami 250-500 €/szállás (az apartmanok eredeti állapotban való átadásakor visszajár)
 • végtakarítást (kivéve a prémium szálláson)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
 • sí-, snowboard-, freeride-, túrasíoktatásokat
 • lavinaismereti képzést, hótalpas túrákat

 

A következő kedvezményes lehetőségekkel élhettek:

 • kedvezményes sífelszerelés-bérlés Franciaországban (50-85 €/szett)
 • kedvezményes sífelszerelés-bérlés itthon (kb. 11-17 e Ft/szett)
 • kedvezményes sí és snowboard oktatás több szinten (45 €/hét)
 • kedvezményes túrasí oktatás (20 €/fél nap, 35 € /2 alkalom)
 • kedvezményes freeride oktatás (20 €/fél nap, 35 € /2 alkalom)
 • kedvezményes hótalpas túrák (15 €/fél nap, 25 € /2 alkalom)
 • lavinaismereti képzés (20€. Akik valamelyik freeride, túrasí oktatásra, vagy hótalpazásra jelentkeznek, azok ingyenesen vehetnek részt a képzésen)
 • csoportos biztosítás (15 €)

 

2. A síterep

A Vars és Risoul üdülőfalvak alkotta sícentrum, Domaine de La Forêt Blanche Briançontól mindössze 50 km-re helyezkedik el. Vars a déli-Alpok második legnagyobb síközpontja, kitűnően kiépített pályarendszerrel. A magas napsütéses óraszám ellenére hosszú a síszezon és jó az átlagos hóvastagság. A síterep Franciaország leghosszabb snowboard pályájával büszkélkedhet, melynek hossza 2 km, a szintkülönbség pedig 500 m. A pálya részét alkotja egy félcső, egy szupercső és egy nemzetközi szinten is jegyzett snowpark. Emellett gyorsasági pálya és egy 10 km hosszú sífutópálya teszi még izgalmasabbá az aktív kikapcsolódást. Síbérletünk a régió mindkét részére korlátozás nélkül érvényes.

Magasság: 1650-2750 méter

Sípályák hossza: 185 km

Pályák nehézsége: 83 km kék – 75 km piros – 27 km fekete

Liftek száma: 50 db, ebből 2 db kabinos, 17 db ülős és 31 db húzólift

Extrák: 7 hópark, amelyek között van teljesen kezdők számára épített is, egy boardercross pálya, elkerített tanulóövezet, pályán kívüli csúszás lehetősége, gyorsasági pálya.

További infók: http://sielok.hu/siterep/risoul/

Sítérkép: http://goo.gl/rFIoXz

 

3. A szállás

Szállásunk Vars Le Claux legmagasabb, nyugodt részén helyezkedik el. A sífalu központja kb. 10-15 perc sétára van, ahová nappal síbusz is közlekedik, illetve sítalpon is elérhető. Az chalet-ink közelében egy Spar és egy Sherpa (szupermarketek), sportbolt, síkölcsönző, két bár, két étterem, egy diszkó és squashpálya található. A központban korcsolyapálya, további üzletek, bárok, turista információ van. A zajosabb programjaink a szemközti vagy a központban található diszkóban lesznek, míg pl. a borkóstolónak a szomszédos Sainte Marie település új közösségi terme ad otthont.

 

Minden szállás 1-2 percre van a SkiJAM OPEN központi helyszínétől, és egymástól is maximum 5 percre. Az összes szállás pályaszállás, hiszen 100 m-re vannak a sípályáktól. Ezek a távolságok egyébként egy síúton már csúszva tehetők meg. Az alapszállástól némi emelkedőn való felkapaszkodás előzi meg a síútra való kijutást. Wifi a prémium szállás recepcióján (ingyenes), illetve a szállások közelében lévő bárokban van.

 

Alapszállás – **Eyssina                               289€/299€

 

Régebbi építésű, szűkebb szállás egy nappalival és egy hálósarokkal. Egyszerű berendezésű, alapfelszereltséggel rendelkező, 5 ágyas (25 m2) apartmanok. Konyha felszereltsége: főzőlap, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép. A legközelebbi felvonó/sípálya távolsága: 100m. Bevásárlási lehetőség a szállástól kb. 200m-re.

 

 

Extra – ***Bouquetin II.                              299/309

 

Ez a felújított apartmanház a sípályáktól 80-100 méterre helyezkedik el. 8/10 ágyas (70 m2), 2 emeletes chalet-k, sorházjelleggel, hátsó terasszal, külön bejárattal, ahonnan csak “csatolsz és csúszol”. A konyhák teljesen felszereltek: főzőlap, hűtőszekrény, tűzhely, mosogatógép és kávéfőző található bennük. A szállások foglalhatók 8 fővel is, ez esetben premium szállás áron (+2×80 € üreságy így fejenként 319€/329€)

 

 

Prémium – ***+ Le Hammeau des Rennes 319€/329

 

A három és öt éve épült hangulatos házakból álló szálláson 4 (32 m2), 6 (45/50 m2), illetve 8 ágyas (61 m2) apartmanokból lehet választani. A legjobb minőségű szállásunk méreteiben nem, de felszereltségében kiemelkedik. Abszolút pályaszállás és egy új pálya is vezet ide. Valamennyi apartman bejárata egy külső folyosóra nyílik, az erkélyek pedig a környező hegyekre nyújtanak páratlan kilátást. Mindegyik apartman konyhája teljesen felszerelt: hűtőszekrény, sütő, 4 elektromos főzőlap és mosogatógép található, a nappalikban pedig LCD TV. Az apartmanokhoz ingyenes törölköző és ingyenes végtakarítás is jár, egyedül a konyhát kell üresen és tisztán hagyni.

A különböző kategóriájú apartmanok elrendezését a www.skijam.hu honlapon találjátok meg.

4. A befizetés menete

 

 

5. Az utazás

Az utazás közösen autóbusszal, közösen repülővel + transzferbusszal vagy egyénileg történik.

 

a) Autóbusszal

Idén is nagyobb figyelmet szentelünk a buszok megfelelő csomagterére, illetve a gyors kijutásra, hogy a síelés ezen kevésbé kellemes részén lehető legkevesebb gyötrelemmel túljussunk. Emiatt is szigorúan vesszük, hogy mindenki csak egy nagy táskát hozhat, hogy plusz csomagok ne zavarjanak másokat az utastérben. Az autóbuszok Budapestről pénteken délután, illetve a kora esti órákban indulnak és szombaton a kora délutáni, illetve esti órákban érnek Vars-ba. Szombat délelőtt, illetve délután indulunk haza, és vasárnap hajnalban, illetve kora délelőtt érkezünk vissza Budapestre.

 

b) Repülővel – korlátozott létszámban

Szombaton kora délután indulunk a Liszt Ferenc reptérről Genfbe. Innen saját transzferbusszal utazunk át Vars-ba, ahová este 11 körül érkezünk meg.

A sífelszereléseket és táskákat (kézipoggyászon kívül) péntek este ki kell vinni a Vars-ba induló buszokhoz, amiket a szállásotokhoz külön kisbusszal szállítunk ki.

Szombat korán reggel indulunk vissza a genfi reptérre, ahonnan aznap délután megérkezünk Ferihegyre.

A feladott felszerelést a vasárnap reggeli órákban lehet átvenni. A felszereléseket sajnos nem tudjuk előbb átvenni vagy később visszajuttatni, ezért a repülővel utazóknak erről egyénileg kell gondoskodniuk.

A repülős utazás korlátozott létszámban vehető igénybe, többletköltsége 130 € a normál buszos utazás árához képest (csomagszállítás, transzferek, repülőjegy)

Kérjük, hogy a jegyvásárlás miatt, ha repülővel mennétek, minél hamarabb jelentkezettek!

 

Csak transzfer: Európa más városaiból érkezőknek lehetőséget biztosítunk, hogy Genfből, a repülősök transzferbuszával jussanak el a síterepre. Korlátozott számban, jelentkezési sorrendben!

 

c) Egyéni utazás autóval

 • Egyénileg utazóknak ajánlott útvonal: Budapest – Siófok – Letenye – Ljubljana – Trieste – Velence – Verona – Milano – Torino – Oulx – Briancon –  Guillestre – Vars
 • Távolság Budapesttől: 1240 km, autóval: kb. 13 óra
 • Autópálya-díjak kb. (összesen 120-130 €/szgk):
 • Ausztria: 8,5  €, vagy Szlovénia: 2 x 15 € (mikrobusszal 2×40 €)
 • Olaszország: Ausztria felől: oda-vissza 113,8 €, Szlovénia felől 101,2 €

Idén is van lehetőség csomagok buszra feladására az önköltséget térítve. Egy csomag (=nagy táska, VAGY sportfelszerelés) oda-vissza összesen 15 €. (Csak egy irányba szintén ennyi.) December 5-ig e-mailben jelezzétek igényeteket!

6. Kedvezményes sí- és snowboardoktatás, túrasi, freeride oktatás, hótalpas túrák

 

Síoktatás:

A síoktatást az SMSZ (Síoktatók Magyarországi Szövetsége) képesített és érvényes liszensszel rendelkező oktatói tartják.

Kezdő, újrakezdő, középhaladó, haladó síoktatásra, illetve kezdő és középhaladó snowboardoktatásra jelentkezhettek, amelynek díja 45 €/fő/hét. (Az számít kezdőnek, aki még soha nem síelt. Újrakezdőnek számít az, akinek már volt síléc a lábán, akár évekkel korábban is.)

Az oktatásra jelentkezetteknek garantáljuk a magyar nyelvű kiscsoportos oktatást (idén max. 7 fő), illetve haladóbb szinteken egy-egy videóelemzést is. Az oktatást 5 (középhaladó snowboardosoknak 4) napon keresztül, napi 2 órában tartjuk. Minimum 5 fő esetén indulnak a csoportok.

Akik nem szeretnének a teljes heti oktatáson részt venni, azok privát órát vehetnek az oktatókkal egyénileg egyeztetve. Ennek díja kb. 25-30 €/óra.

 

Freeride, túrasí, hótalpas túra, lavinaismereti minitanfolyam:

A fenti extra programokat az iKaland profi hegyivezetői és okatói vezetik.

Freeride okatatás: intenzív technikai oktatás minden tereptípuson. Hamar rájössz, hogy a freeride nem csak a friss porhóról szól. A részvétel díja: 20 €/fél nap, 35 € /2 alkalom.

Túrasí okatatás: ha igazán mozgatnak a páyán kívüli izgalmak, akkor érdemes megismerkedned a léc aljára ragasztott fókával, a szabadon mozgó sarokkötéssel és a túrasízés technikai alapjaival és a „felfelé” síeléssel. Ha ügyes vagy, akkor hamarosan 4-5000-es csúcsokról fogsz lesíelni… A részvétel díja: 20 €/fél nap, 35 € /2 alkalom.

Hótalpas túra: ha az a fajta ember vagy, aki 6-7 óra síelés után is tovább pörögne, akkor az esti síelés mellett, az éjszakai hótalpazást is kipróbálhatod. A részvétel díja: 15 €/fél nap, 25 € /2 alkalom.

Lavinaismereti minitanfolyam: A pályán kívüli síelés sokakat lázba hoz, de a biztonságukkal kevesen törödnek. A minimum az, hogy az alapokkal és az elmélettel tisztában legyél. Hogyan használd a lavina jeladót, mire jó a kabátba vart „RECCO”, mennyi időd van kiásni a társad, milyen érzés a hó alatt lenni…? Többek között ezekre kapsz választ a síelés utáni (délutáni, esti) foglalkozásokon.

A részvétel 20€. Akik valamelyik freeride, túrasí oktatásra, vagy hótalpazásra jelentkeznek, azok ingyenesen vehetnek részt a képzésen

 

7. Programok

 • felezőbuli és záróbuli
 • Aprés-ski party tábortűzzel, forralt borozással, zenével
 • bor- és sajtkóstoló gasztronómiai est
 • mini freeride túra 2500 méteren
 • esti síelés, photosession a sípályán profi fotóssal
 • sí- és snowboardverseny, freeride verseny értékes nyereményekkel
 • squash bajnokság a lelátóval ellátott helyi squash teremben
 • pókerverseny
 • hótalpas túra nappal és éjjel
 • lavinaismereti képzés és gyakorlat

 

 

 

Extra program lehetőség

 • A 7. napon is van lehetőség síelni (előre jelentkezve 9 €), vagy más általunk szervezett ingyenes, vagy önköltséges programon részt venni (min. 45 fő jelentkezése esetén). Síelőknek átöltözési és zuhanyzási lehetőséget biztosítunk.

8. Biztosítás

A SkiJAM résztvevőknek KÖTELEZŐ biztosítással rendelkezniük az utazás teljes időtartamára (8, vagy 10 nap). Ellenőrizzétek a bankkártyátokhoz járó biztosítást is, mert az is érvényes lehet, de figyeljetek oda, hogy a síelésre, vagy snowboardozásra, illetve pályán kívüli síelésre is megfelelő legyen!

Ezen kívül lehetőségetek van általunk egy kedvezményes, és speciálisan a téli sportokra kialakított biztosítás megkötésére (várhatóan az Uniqa Jeti télisport biztosítása, amely pályán kívül is érvényes), amelynek várható díja a tábor és az utazás idejére 15 €, vagy megköthetitek egyénileg. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) nem elegendő.

9. A jelentkezés menete

 • Ha megtetszett a tabor, az alábbi internetes jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni.

http://goo.gl/forms/u0bdJWe27c

 • A jelentkezést követően e-mailben (nem automatikusan) egy napon belül elküldjük a befizetéshez szükséges adatokat. A jelentkezés az első részlet befizetése után válik véglegessé, amelyet 5 munkanapon belül kell megtenned.
 • Kedvezményes jelentkezési határidő: november 30.
 • Ha november 30. után jelentkezel, vagy megadott határidőn túl fizetsz, a részvételi díj 10 €-val nő.
 • Amennyiben elfogynak a helyek, szokás szerint várólistát vezetünk.
 • Jelentkezésed csak akkor érvényes, ha az első részletet befizetted! Ennek összege 100 , repülővel utazók esetén 230 . Ezt 5 munkanapon belül kell befizetned!
 • Síbérlet nélküli részvétel esetén 90 €-val csökken az adott díj.
 • Üreságy díja a prémium szálláson 90 €/ágy, extra szálláson 80/ágy.
 • Diákok, cserkészek és akik legalább két SkiJAM-en résztvettek, 10 € kedvezményt kapnak!
 • A választott egyéb lehetőségeket (pl. biztosítás) december 31-ig pluszköltség nélkül módosíthatod.
 • A teljes összeg fennmaradó hátralékát január 5-ig kell kiegyenlítened; ez után 10 €-val nő.
 • Az egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a 2. részlettel kérjük fizetni (pl. csoportos biztosítás, franciaországi felszerelésbérlés, külömböző oktatások díjai, késedelmes fizetés díja stb).
 • Fizetési lehetőségek (a részleteket emailben elküldjük):
  • készpénzzel: €-ban vagy Ft-ban személyesen kapcsolattartónknál
  • utalással: €-ban vagy Ft-ban. Ez esetben kezelési díjakkal növelt összeget kérünk.
  • Forint befizetése vagy utalása esetén az összeget az OTP Bank aznapi valuta eladási záró árfolyamán írjuk jóvá, és €-ban könyveljük (https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/OTP).
  • Ha valamilyen oknál fogva lemondod az utazást, a befizetett összeget csak akkor tudjuk visszafizetni (a repülőjegy díjának kivételével), ha a megüresedő helyet betölti egy új jelentkező!

9. Jogi és elvi tudnivalók

A sítábor utazási irodai hátterét beutaztató partnerünk, a Gonza Alpesi Club utazási iroda (Gonza Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., bejegyzés szám: U-000533) biztosítja. Az utazás lebonyolításáért az abban közreműködő cégek felelnek, jogi úton történő követelés kizárólag feléjük nyújtható be, azokért a SkiJAM OPEN szervezői nem felelnek. Az autóbuszos és repülős utazást választók elfogadják, hogy az autóbusz, illetve a repülőjárat késéséből, a repülőjárat törléséből, a repülőtéri transzferbusz késéséből, az autóbusz ill. a repülőjárat a résztvevő saját hibából történő egyéni lekéséséből adódó kockázatokat és következményeket a résztvevők viselik. A SkiJAM OPEN szervezők ugyanakkor minden tőlük telhetőt megtesznek a megbízható, engedéllyel rendelkező autóbuszos cég kiválasztásáért, illetve az esetlegesen felmerülő problémák azonnali orvoslásáért. Az egyéni (autós) utazást választók saját maguk felelnek az utazásért.

A jelentkezéskor hozzájárulsz, hogy személyes adataidat az utazás szervezésével összefüggésben kezeljük, és az utazási szolgáltatást nyújtó cégeknek a szükséges mértékben átadjuk.

Hamarosan találkozunk!

A SkiJAM OPEN és az iKaland csapata

Részletes tájékoztató letölthető: SkiJAM_OPEN_reszletes_ismerteto

Hozzászólás nem engedélyezett.