Síterep

A Trois Vallées (ejtsd: troávállé) nevű fantasztikus sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens.
A síterep legszebb része kétségkívül Val Thorens, ahol több olyan felvonó is van, amely 3000 m fölé visz. Nem szabad kihagyni a 3200 m magas Cime de Caron meglátogatását, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik. Innen indul az egész terep leghosszabb pályája, a 12 km hosszú Col de l’Audzin nevű piros, valamint a leghosszabb fekete, a 6 km hosszú Combe de Caron, mindkettőn 1400 m a szintkülönbség. Természetesen a snowboardosok is találnak rengeteg nekik való speciális terepet, boardercross pályákat és több funparkot találnak.

Magasság: 2300-3230 méter
Sípályák hossza: 150 km (3 Völgy síbérlettel: 600 km)
Pályák nehézsége: 16 km zöld – 54 km kék – 58 km piros – 12 km fekete
Liftek száma: 3 funitel, 2 kabinos, 15 ülős, 2 húzós, 4 varázsszőnyeg
Extrák: 2 gleccserpálya, Európa leghosszabb fekete pályája (6 km!), továbbá több hópark, két boardercross pálya, elkerített tanulóövezet, , 7 db 3000 m feletti sílift található itt, a pályák 99%-a 2000 méter felett található.
Akinek ez nem elég :), az a teljes 600 km-re érvényes kiegészítő bérletet válthat, amelynek díja egy napra kb. 25 euró.

További infók: http://www.sielok.hu/siterep/troisvallees/ vagy http://www.valthorens.com/
Sítérkép: http://www.orelle.net/PDF/plan-pistes-val-thorens.pdf
Webkamera: http://livecam.valthorens.com/index.php

A legközelebbi felvonó a 3 Völgy Express mindössze 800 m, ahová rendszeresen (kb. 10 percenként) közlekedik a szálloda ingyenes síbusza (menetidő: 2 perc), de akár le is sétálhatunk. A kabinos felvonó kb. 15 perc alatt visz 900-ról 2300 méteres magasságba, innen kezdődik a síterep. Hazafelé a felvonó alatt nem tudunk lesíelni, így lefele is a liftet kell használnunk. A sok kilométerért, a világ legnagyobb egybefüggő síterepéért és az igényes szállásért cserébe ezt a kompromisszumot vállaltuk.
A kezdők számára jó hír, hogy a tanulópálya közvetlen a kabinos felvonó felső állomásánál található.

A hét több napján is lehetőség lesz a környék összesen 1200 km sípályáin síelni. A hét során várhatóan Les2 Alpes, Serre Chevalier és Sestriere és Pelvoux pályáira megyünk át buszokkal. A buszút díja oda-vissza kb. 4-8 euró.

 

 

 

 

Hozzászólás nem engedélyezett.